fbpx

om gitte NIELSSON

OM gitte nielsson

Jeg hjælper ryttere ramt af rideangst med at smide deres rideangst på møddingen og genfinde den fede ridefornemmelse sammen med deres hest.

Det kræver en målrettet indsats, hvor du lærer at styre dine tanker og anerkende alle dine følelser – også de følelser, som står i vejen for, at du kan nyde rideturen fuldt ud.

Det kræver desuden, at du lærer at bruge din hjernes fulde potentiale, så det bliver dig, der styrer løbet, og ikke din hjerne.

Din hest er et flugtdyr, og hvis der sidder en pilot på ryggen af den, som er ved at crashe flyet, så er det fuldt forståeligt, at den må tage benene på nakken og komme væk.

ver en målrettet indsats, hvor du lærer at anerkende alle dine følelser – også de følelser, som står i vejen for, at du kan nyde rideturen fuldt ud.

Det kræver desuden, at du lærer at bruge din hjernes fulde potentiale, så det bliver dig, der styrer løbet, og ikke din hjerne.

Din hest er et flugtdyr, og ønsker du at skabe et godt partnerskab med den, kræver det, at du lærer den at kende helt ind i dens sjæl. 

Sidder der en pilot på ryggen af den, som er ved at crashe flyet, så er det fuldt forståeligt, at den må gå sine egne vegne – med eller uden dig.g

Som er symfoniorkester

Jeg er passioneret om konstant at søge, udvikle og skabe nye måder at arbejde med både dig og din hest på, så I kan komme ud på den anden side af din rideangst som et godt makkerpar.

Jeg tror på, at ALLE ryttere kan komme i mål sammen med deres hest, bare de får den nødvendige indsigt i og viden om såvel deres egen som hestens følelser, adfærd, krop, sind, sjæl, energi mm., herunder hvordan de kan få disse til at spille sammen, akkurat ligesom en dirigent, der får et symfoniorkester til at spille smukt sammen.

MIN REJSE I HESTENES VERDEN

Jeg har været rytter, siden jeg var 7 år gammel. Jeg blev dressurrytter, da jeg ikke fik lært springningen korrekt.

Jeg har haft part i heste indtil 1998, hvor jeg købte min første hest. 

Vi flyttede ud på en landejendom i 2003, hvor der kom flere heste til, og hvor vi valgte at gå ind i avl af trakehner-heste.

Jeg har deltaget på mange dressurkurser indenfor engelsk dressur og deltaget i mange stævner op til LA-niveau. Jeg har dog redet øvelser til middelsvær.

Jeg har været på en lang rejse inden hesteverden, og den har bragt mig på kurser hos Mary Wanless (Ride With Your Mind), Klaus Schöneich hhv. Gitte Vestergaard (Akademisk Rigtig Ridning) og Philippe Karl (Lethedens Skole). 

I 2012 valgte jeg at skifte til akademisk ridekunst, da det gav mere mening for mig. Jeg har i den forbindelse deltaget på mange kurser ved internationalt anerkendte undervisere: Hannah Engström, Christopher Dahlgren, Bent Branderup, Maja Caspersen og Katja Hunold.

Jeg har desuden deltaget på kurser i Centreret Ridning v/ Lucille Bump og Tabita Cramers. 

Den fantastiske Amanda Barton har jeg også været på kursus hos. Hun er en fantastisk coach med en kæmpe viden og erfaring indenfor såvel hesteadfærd og -træning som det menneskelige sind. 

På min rejse ville jeg gerne lære mere omkring det at mærke og fornemme hesten, og i den forbindelse har jeg deltaget på kurser v/ Noora Ehnqvist (Sensitive Horse) og Marianne Florman (True Lead).

Ikke mindst har den “tavse” kommunikation med hesten en stor plads i mit hjerte. Det har bragt mig på flere kurser hos Monty Roberts instruktør Maj-Britt M. Carter.

TRT Method v/ Tristan Tucker fattede også min interesse, da jeg havde nogle “spooky” heste, som jeg søgte nogle gode løsninger til.

På terapi-siden har jeg uddannet mig indenfor dyrehealing, dyretelepati, kinesiologi og kranio sakral terapi.

Jeg har som det sidste nye været på kursus i hestens myofasciale linier ved dyrlæge Tove Due. 

Jeg uddanner mig løbende og arbejder på tværs af min viden og erfaring for at kunne yde den bedste service til de kære heste.

MIN RIDEANGST-HISTORIE

Jeg har været igennem rideangst af fire omgange igennem de seneste ti år. De tre første gange opstod i forbindelse med, at jeg faldt af nytilredne ungheste, og den sidste gang røg jeg af en bundstabil vallak, som pludselig bukkede tværs over banen.

Efter sidste omgang besluttede jeg mig for, at nu skulle nok være nok! Jeg VILLE genfinde den fede ridefornemmelse, som jeg havde haft i over 30 år!

Jeg måtte desværre erkende, at jeg i forbindelse med de tre første omgange med rideangst faktisk havde gjort tingene halvt i et forsøg på at komme af med den: Et par terapisessioner her, lidt hypnoterapi der, deltagelse i online forløb, søgen på nettet efter løsninger, sælge hest og købe ny hest etc. Jeg havde jo i mere end 30 år kunnet ride uden problemer, og jeg var i den tro, at der nok ikke skulle så meget til, før min rideangst ville være fortid…. Jeg håbede nok inderst inde på et quick fix.

Det virkede bare slet ikke…. Som Einstein siger: Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang, som skabte den”.

Hvis du vil gå den direkte og dermed korteste vej for at få skovlen under din rideangst, kræver det, at du yder en målrettet indsats og vender tingene på hovedet i forhold til, hvad du plejer. 

Desuden kræver det, at du IKKE er alene om det, men at du har en person ved din side, som forstår såvel dig som din hest, og som kan støtte dig og din hest igennem hele processen, især når det hele virker fuldstændig umuligt.

Jeg har dedikeret mit liv til at udvikle og formidle metoder og værktøjer til ryttere ramt af rideangst og deres heste, så de ikke skal tage så mange år om at komme i mål, som jeg gjorde. Det er livet ganske enkelt for kort til!

JEG VED, AT NÅR JEG KAN GÅ VEJEN - KAN DU OGSÅ!

DET SKREV MEDIERNE OM MIG

Klik på et logo, og du får adgang til artiklen

TAG ACTION I DAG - KONTAKT MIG OG FÅ EN UFORPLIGTENDE SNAK!